Aktualno, Krunica

KRUNICA ZA DOMOVINU: Hodočasnička nakana

„Pozvani smo izgrađivati domovinu koju nam je Bog dao, duša hrvatska je marijanska.“ T. Ivančić

Početkom 90-tih, molitva nam je svima bila na usnama, nosili smo jedni druge u srcu k Bogu. Zavjetovali se kako ćemo učiniti koješta samo da nas Gospodin izbavi iz zla u kojem smo se našli. Bili smo svjesni koliko smo slabi bez Boga, vapili smo sa svih strana za Božju milost.

S krunicom oko vrata, izvojevali smo slobodu. Izmolili Božju Milost i s vremenom zaboravili na što smo se zavjetovali kao narod. Odmetnuli smo se od Milosti ponudama raznih obećanja koje je bilo lako prihvatiti. Sada, tražimo krivce za sve teškoće kroz crkvene i državne institucije, a zaboravili smo zavjet dat u vapajima za vrijeme Domovinskog rata.

Pridružite se četvrtkom u 20 sati molitvi krunice za domovinu Hrvatsku na jedno od mjesta gdje molimo tijekom cijele godine.

Ponovno vapimo Gospodinu, po Marijinom zagovoru, neka obnovi u nama ono zajedništvo žarke molitve po kojem smo se zavjetovali na vjernost u vrijeme Domovinskog rata. Neka se očituje da smo Božji narod. Neka Gospodin pruži ruku svoju da bude znamenja i čudesa po Imenu Tvoga Sina. Neka sažeže vatrom svoje ljubavi sva zla koja se dižu protiv nas i naše Domovine i ujedini nas da budemo narod jedne misli i jednog srca.

Molimo da Gospodin blagoslovi sva trpljenja, sve boli i patnje, blagoslovi svaku stopu naše zemaljske domovine na hodu prema nebeskoj domovini. Molimo da Gospodin pogleda milostivo sve hodočasnike, njihove molitve i žrtve. Sve one koje nose u svojim srcima, sve koji dijele radost susreta i prate hodočasnike molitvom i djelima milosrđa.

Gospodine, neka po ovom hodočašću cijeli tvoj vjerni narod primi brojne milosti i duhovne plodove, po zagovoru naše nebeske Majke, Kraljice Hrvata.

Blagoslovi i spasi, Gospodine, narod svoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *