Aktualno, Krunica

Krunica za Domovinu-nakana: čvrsta vjera

„Smisao je života da se shvati Božja ljubav i da se slaveći Boga,zajedno s Kristom odgovori na tu ljubav.“ (bl.Marija prop. Isusa Petković)

Vjera je način življenja s Gospodinom. Primili smo je besplatno na krštenju kao čisti dar. Bog nam je dao vjeru da mu se možemo približiti, da ga možemo upoznati i ljubiti.

Hodočasnička krunica ovog četvrtka je u Driveniku ,naselje u zaleđu Crikvenice. Drivenikom su upravljali Frankopani i kasnije Zrinski.

Drivenik,krunica za Domovinu 2018.godine.

Hodočasnici punih mjesec dana koračaju Lijepom Našom slaveći Gospodina,mole na svoje nakane i nakane cijelog naroda,posebno se spominju i kraja u kojem se trenutno nalaze od Slavonije,Baranje,Srijema,preko metropole za Liku,Istru i Dalmaciju.Pravi su primjer iskazivanja ljubavi prema bližnjemu i življenja zajedništva.

Oslonjeni na Božju providnost i pouzdanje, svakog dana Božja prisutnost u njima je sve vidljivija i daje novu snagu za nove izazove. Neka nam naši hodočasnici budu primjer življenja vjere,ljubavi i nade. Iskažimo zajedno poštovanje prema onima koji su svoje živote žrtvovali za vjeru,mir i slobodu naroda i usudimo se moliti da nas i dalje zagovaraju kod Nebeskog Oca u svim našim potrebama.

Prava,duboka vjera u Boga je kao lijek koji nas smiruje i daje snagu da prevladamo teškoće života i daje smisao životu,stoga pridružite se ovog četvrtka molitvi krunice za Domovinu u 20 sati ,u zajedništvu molimo posebno za dar čvršće vjere u nama samima i u hrvatskom narodu .

Dubrovnik – župa sv. Petra, Boninovo (kod kipa sv. Petra)
Drivenik
Pula – atrij katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije
Rijeka – Trsat – aula Sv. Ivana Pavla II
Senj-katedrala
Split – dvorište crkve Gospe od Zdravlja
Šibenik – crkva Gospe van Grada
Zadar – crkva Gospe od Zdravlja
Zaprešić – kod kipa Sv. Ivana Pavla II
Zagreb – Kamenita vrata

Želite s nama u zajedništvu moliti krunicu za Domovinu četvrtkom u 20 sati,javite nam se!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *