Aktualno, Krunica

Krunica za Domovinu – nakana: vodstvo naroda

Papa Pio IX. u jednom od svojih govora rekao je: «Djeco, pomozite mi pobijediti zla koja muče Crkvu i ljudsko društvo, ali ne mačem, nego krunicom.»

“Država Hrvatska je stvarnost, premda opterećena tolikim problemima. Ona je veliko gradilište na kojem ima mnogo posla i na kojem treba mnogo radnika na mnogostrukim područjima: na duhovnom, moralnom, kulturnom, političkom i gospodarskom. Stoga je potrebna složna suradnja svih ljudi dobre volje koji mogu i hoće na tom gradilištu ugrađivati svoju stručnost i poštenje, svoju savjest i svoj rad bez obzira na razlike u pristupima određenim problemima i traženju rješenja. Bitna je dobronamjernost i raspoloženje da se služi nesebično općem dobru isključivši osobne interese” (Kardinal Franjo Kuharić, Mir je djelo pravde. Propovijedi, poruke, apeli 1988. – 1994., Glas Koncila, Zagreb, 1995., str. 270).

Ova poruka danas je itekako aktualna, stoga odvažite se, ugradite sebe i svoju stručnost u izgrađivanje Domovine, molitvom svete krunice četvrtkom u 20 sati kako bi duhovnom snagom zajedništva izmolili bolje sutra za sve nas ali i za buduće naraštaje. Pridružite se!

Ovog mjeseca molimo Gospodina neka podigne u našem narodu vođe po svojem srcu, da nas vode i zastupaju  na dobro naroda i naše domovine, da u njoj vladaju mudri, srcem plemeniti duhovni i svjetovni poglavari, pošteni i stručni vršitelji vlasti koji će vođeni duhom solidarnosti nesebično raditi na moralnoj i materijalnoj obnovi naše Domovine,  daj svim poglavarima dobro srce, da nas vode putem istine i pravde, vrati pouzdanje onima koji su u strahu za neizvjesnu budućnost. Marijo, sve nas  nadahni duhom istine i ljubavi da nam ponovno svanu nada i mir. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *