Aktualno, Krunica

Krunica za Domovinu-nakana: za hodočasnike i uspjeh hodočašća

„Pozvani smo izgrađivati domovinu koju nam je Bog dao , duša Hrvatska je marijanska.“ T . Ivančić

Hodočašće  je putovanje u vjersko svetište, redovito pješice, hodočasti se obično u rodna mjesta ili mjesta umiranja svetaca. Vjernik koji ide na takvo putovanje naziva se hodočasnikom.  Hodočašće simbolički predstavlja životni put kršćanina, na kojem kroz trpljenje i napor puta dolazi do cilja u mjestu hodočašća. 

Molitve hodočašća mogu biti molba ili zahvala za neku dobivenu milost, potrebu, ili pak duhovna okrjepa i obnova. 

Ovog četvrtka molimo za uspjeh ovogodišnjeg 5. ZAVJETNOG HODOČAŠĆA, za sve hodočasnike koji će ovog ljeta prijeći i najmanji put za Domovinu, molimo i za one koji se ne mogu pridružiti hodu, ali će molitvom krunice za Domovinu pratiti svaki korak . Budimo jedni drugima podrška i okupimo se četvrtkom u 20 sati na krunici za Domovinu.

Dubrovnik – župa sv. Petra, Boninovo (kod kipa sv. Petra)
Pula – atrij katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije
Rijeka – Trsat – aula Sv. Ivana Pavla II
Senj-katedrala
Split – dvorište crkve Gospe od Zdravlja
Šibenik – crkva Gospe van Grada
Zadar – crkva Gospe od Zdravlja
Zaprešić – kod kipa Sv. Ivana Pavla II
Zagreb – Kamenita vrata 

Hodočasnici Marijanskog zavjeta za Domovinu već 5. godinu zahvaljuju i mole za duhovnu obnovu hrvatskog naroda prolazeći većim i manjim Marijanskim svetištima od Osijeka do Dubrovnika.

Pozivamo Vas da se pridružite hodočašću Marijanskog zavjeta za Domovinu pod geslom “Hodaj, nebo strpljive voli” kojim želimo duhovno obnoviti i natopiti sve krajeve domovine, naučiti o Domovini iz prve ruke ono što nema u knjigama, prenositi generacijama i pokazati da ništa nije nemoguće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *