Aktualno

Krunica za Domovinu-nakana: Za nerođene

Mnogi sveci i blaženici katoličke Crkve zalagali su se posebnim žarom za očuvanje i zaštitu života od samog začeća do prirodne smrti. Dužni smo kao pojedinac i kao član Domovine braniti i štititi svaki ljudski život ,stoga se kao Domovina ovog četvrtka pridružuje i Marijanski zavjet inicijativi devetnice uoči Hoda za život. Podignimo svoj glas za one koji to ne mogu,recimo „DA“ životu , poštujmo i volimo ljudski život, pogotovo onaj najosjetljiviji u majčinoj utrobi.

Sveti papa Ivan Pavao II. je rekao:
“Narod koji ubija vlastitu djecu, nema budućnosti…
Patnja nevinih, nerođenih, odredit će sudbinu svijeta…
Žurno je potrebna jedna velika, svjetska molitva za nerođenu djecu!”

Upravo takva molitva već nekoliko godina se događa kroz različite inicijative vjernika laika, 40 Dana za život, Hod za život i slične . Zavapimo Gospodinu neka zaštiti i čuva svu začetu djecu, neka im bude štit i zaštita, te da u svoju beskrajnu ljubav i milosrđe uključi i oca i majku te djece da pronađu smisao svega.

Podržimo kao Domovina ovu inicijativu jer svaki život je bitan i vrijedan. Ljudski život uvijek se mora braniti od začeća i mora se priznati kao dar od Boga koji jamči budućnost čovječanstva.

Pridružite se krunici za Domovinu i ovog četvrtka u 20 sati, podržimo život da se u našem narodu svakim danom rađaju nova djeca.

Dubrovnik – župa sv. Petra, Boninovo (kod kipa sv. Petra)
Pula – atrij katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije
Rijeka – Trsat – aula Sv. Ivana Pavla II
Senj-katedrala
Split – dvorište crkve Gospe od Zdravlja
Šibenik – crkva Gospe van Grada
Zadar – crkva Gospe od Zdravlja
Zaprešić – kod kipa Sv. Ivana Pavla II
Zagreb – Kamenita vrata

“Najveći uništavač mira danas je krik nevinog, nerođenog djeteta. Kad jedna majka može u svom krilu ubiti svoje vlastito dijete, koji onda gori zločin još postoji od onoga da mi počnemo sami jedni druge ubijati? U Svetom pismu stoji: “Čak i kad bi majka mogla zaboraviti svoje dijete, ja ga neću zaboraviti. Ali danas se ubija milijune nerođene djece, a mi na to ne kažemo ništa.”
(iz govora Majke Terezije na dodjeli Nobelove nagrade za mir, 10. prosinca 1979. Oslo, Norveška )

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *