Aktualno, Krunica

Krunica za Domovinu-nakana:Hodočasničke nakane i duhovna plodnost kraja kojim prolaze hodočasnici

Ugrađivati sebe u povjerenu domovinu znači biti spreman na promjene, na hrabrost, na odricanje, na služenje, na izgaranje za druge.  (kardinal F.Kuharić)

S vjerom u Božju ljubav i milosrđe hodamo i molimo za Domovinu,prelazimo već stotine kilometara za našu Domovinu,molimo za mir,slobodu,pravednost,poginule i nestale branitelje,za sve koji oplakuju svoje mrtve da budu utješeni Božjom utjehom i nadom u vječni susret.

Molitvom i pjesmom slavimo Gospodina na nakane cijelog hrvatskog naroda,ali i na nakane koje nosimo u srcima kao pojedinci.

Ovog četvrtka na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove-Tijelovo, hodočasnička krunica za domovinu bit će u Velikom Grđevcu.

Veliki Grđevac je općina nastala u Domovinskom ratu izdvajanjem iz bivše općine Grubišno Polje u sastavu Bjelovarsko-bilogorske županije. Kraj oko Velikog Grđevca obilježavaju vlažne livade pod bilogorskim bregovima. Područje županije obiluje značajnim izvorima nafte plina,kvarcnog pjeska,gline,termalnih voda i drugim prirodnim bogatstvima. U gospodarskom smislu najjača županija u Hrvatskoj.

U Velikom Grđevcu rođena je 17.lipnja 1912.godine Marija Bernadeta Banja katolička redovnica,mučenica i blaženica,umire mučeničkom smrću u Goraždu 15.prosinca 1941.godine. Isticala se pobožnošću,poslušnošću,ozbiljnošću,pouzdanošću i marljivošću,savjesna i spremna na žrtvu.

15. kolovoza 1932. položila je redovničke zavjete u družbi Kćeri Božje ljubavi i odmah je poslana u samostan Marijin dom u Palama,gdje je ostala sve do napada četničkih koljača.

Četiri sestre odvedene su u Goražde,15. prosinca 1941. Smještene su u vojarnicu na katu.Četnici su, u pijanom stanju, po noći navalili u sobe. Redovnice su skočile kroz prozor da izbjegnu silovanje, nakon čega su dokraja iskasapljene, a tijela su im bačena u rijeku Drinu.

Nazvane su Drinske mučenice i proglašene su blaženima u Sarajevu 24. rujna 2011. na sv. misi, koju je predvodio papin izaslanik kardinal Angelo Amato.

Pridružite se i ovog četvrtka u 20 sati molitvi krunica za Domovinu,zagovorom Blažene Djevice Marije i hrvatskih svetaca i blaženika isprosimo milost našem narodu.

Zbog Tijelovskih procesija ovog četvrtka krunica će se moliti

Dubrovnik – župa sv. Petra, Boninovo (kod kipa sv. Petra)
Pula – atrij katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije
Veliki Grđevac- Crkva Duha Svetog
Split – dvorište crkve Gospe od Zdravlja
Zaprešić – kod kipa Sv. Ivana Pavla IIOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *