Aktualno, Krunica

Krunica za Domovinu-nakana: Hodočasničke nakane i za proroke današnjeg vremena

Prorok je čovjek kojega Bog izabire i u svoje ime šalje ljudima da im prenese njegovu poruku. Najveći od svih proroka je sam Isus Krist koji je za kršćane u najpotpunijem smislu glasnik slobode i nade.

Ovog tjedna Crkva slavi sv. Iliju proroka,sveca čiji je život obilježen naizgled oprečnim, a zapravo vrlo povezanim stvarnostima: s jedne strane dubokom kontemplacijom i pustinjačkim samačkim životom predanja Bogu, a s druge strane izričitom borbenošću i aktivnom zauzetošću protiv nametanja i širenja poganske vjere, progonima i ubijanjima prijetila istisnuti vjeru u pravoga Boga. U tom je smislu Ilijino vrijeme vrlo blisko današnjem, pa nam taj starozavjetni svetac itekako može biti i sada uzor i putokaz kako se boriti za očuvanje vjere i istinskih vrijednosti, a posebno u saznanju da Bog pokazuje svoju moć kada on hoće i na način na koji hoće.

Uz nakane koje nose hodočasnici u srcu ovog četvrtka molimo i za proročku službu u današnjem svijetu. Za nove proroke koje Gospodin podiže u današnjici, za milost hrabrosti i odvažnosti da budu poslušni Božjem glasu i njegovim poticajima, ustrajni u službi koju im Gospodin daje unatoč pritisku svijeta.

Molimo za proroka koji upire prstom na pravog Gospodina kako bi narod prestao sjediti na dvije stolice, proroka koji je pozoran na glas Božji, kao i na jauk siromaha.

Hodočasnici Marijanskog zavjeta prolazeći Lijepom Našom navještaju Gospodina, natapaju tlo molitvom, zahvaljuju pjesmom, dajmo im podršku i ovog četvrka u 20 sati  na molitvi krunice za Domovinu. Ovog četvrtka hodočasnici mole u Podlapači.

Dubrovnik – župa sv. Petra, Boninovo (kod kipa sv. Petra)
Pula – atrij katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije
Podlapača- Hodočasnićka krunica
Rijeka – Trsat – aula Sv. Ivana Pavla II
Senj-katedrala
Split – dvorište crkve Gospe od Zdravlja
Šibenik – crkva Gospe van Grada
Zadar – crkva Gospe od Zdravlja
Zaprešić – kod kipa Sv. Ivana Pavla II
Zagreb – Kamenita vrata

Podlapača je drugo po veličini naselje u općini Udbina. U velikosrpskoj pobuni i velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku ovo je bilo jedino preostalo hrvatsko selo na Krbavi. Tijekom velikosrpske pobune i agresije na Hrvatsku, preostali Hrvati s Krbave bili su prisiljeni otići.

Ako želite moliti s nama u zajedništvu četvrtkom u 20 sati, javite nam se!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *