Aktualno, Hodočašće

Međunarodna priključna ruta : Italija, Slovenija, Hrvatska, 2.dan


Krunili smo iz mjesta Predloka u Sloveniji. Pomolili smo se u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja (Janeza Krstnika) zajedno sa zupnikom vlč. Milanom Stepanom.

Krenuli smo preko Zazida, gdje nam se pridružilo 3 Slovenaca – bračni par koji su nam pripremili večeru dan prije i doručak danas te jedna gdja koju su motivirali da nam se pridruži u hodu, a koja nam je donijela kavu. U Rakitovcu smo bili na zajedničkoj misi sa zupljanima, a zatim krenuli dalje.

Molili smo na hrvatskom i slovenskom i za Gospu nekoliko pjesama. Do granice je s nama išao bračni par čiju smo zanimljivu priču o tome kako su se upoznali u Medjugorju saznali već prošle godine.

I danas smo razmijenili iskustva kako je kod njih u Sloveniji živjeti vjeru, ali su nam i posvjedočili o Božjim milostima kojima su preživjeli po život opasne situacije. Zahvaljujemo im na svemu što su nam organizirali i nadamo se da će idućih godina biti još više hodočasnika iz Slovenije koji će nam se pridružiti.


Na granici smo se pozdravili, a zatim nastavili dalje te ubrzo stigli u Buzet, uz prekrasan pogled na cijeli istarski kraj, spustili smo se u grad u kojem nam je odredište današnjeg dana.

Vlč. Jeronim nas je častio večerom, na čemu mu zahvaljujemo, te smo uz ugodno druženje, uz prekrasan pogled, ali i lagano rominjanje kiše završili današnji dan.


Sutra krećemo prema Lanišću, mjestu gdje je ubijen mučenik bl. Miroslav Bulešić. Na putu prema tom mjestu , u srcu Istre – najmanjem gradu na svijetu – Humu, spojiti ćemo se s rutom koja dolazi iz Pule (a organiziramo ju zajedno s udrugom Magis). Veselimo se susretu i pozivamo i druge da nam se pridruže.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *