ostalo

Otvorenje izložbe ‘2Umjetnika’ 22.1.2019. – predstavljanje radova – 100%-tni invalid Joško Sopta i Stipe Renić – naš član i pripadnik Tigrova

Izložba 2Umjetnika svečano će otvoriti svoja vrata za posjetu u utorku 22. siječnja u 18 sati, u Galeriji Specijalne policije, Trg žrtava fašizma 1.

Svoje radove predstavit će dva umjetnika i branitelja – Joško Šopta, 100%-tni invalid i Stipe Renić, član Marijanskog zavjeta za Domovinu i pripadnik 1.GBR „Tigrovi“.

Josip Sopta, poznat pod nadimkom Joško, doživio je prije 13 godina jedan od najtežih tipova moždanog udara. Uprkos tome što se može pomoći, nekoliko je centimetara, prije dvije godine, došlo do preseljenja.

Prve boje koje je koristio žuč su olovke za usne, najviše je crtao olovkom i ugljenom, ai danas najviše koristi olovku i suhi pastel.

Glavni motivi njegov crteža su Bog, Gospa, križ, ruže, cvijeće, srca, oči …

Stipe Renić je član Marijanskog zavjeta za Domovinu, koji obrađuje drvo koje je pronalazio u prirodi te iz njega izrezuje kako bi i drugi jasno vidjeli ono što ovaj umjetnik u pojedinom komadu drveta prepoznaje.

 

Dođite i pogledajte ovu zanimljivu izložbu.

S

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *