Aktualno, Hodočašće

Počela glavna ruta 5. zavjetnog hodočašća Marijanski zavjet za Domovinu

Jutros u 9h Sv. Misom u Osječkoj konkatedrali Sv. Petra i Pavla započelo je ovogodišnje 5. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu. Sv. Misu predvodio je p. Ike Ivan Mandurić, koji je naglasio kako će naše hodočašće biti poput jedne propovijedi, te potaknuo hodočasnike da otkrivaju ono sveto i mistično u hodočašću, da pokušaju čuti što Gospodin upravo njima govori.

Nakon Sv. Mise, 50-ak hodočasnika započelo je hod prema Tvrđi i Gospi Osječkoj. Ondje su se kratko pomolili te nastavili dalje prema župi Preslavnog Imena Marijina. Zatim su krenuli dalje preko Nemetina, gdje su se pomolili za poginule.

U Sarvašu su nas župljani na čelu s župnikom Mariom Brkićem dočekali s okrjepom. Sarvaški župnik pridružio nam se u daljenjem hodu prema Aljmašu, gdje smo prolaskom zadnjeg dijela puta kroz šumski put, stigli u svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu. Saznali smo nešto više o ovom lijepom svetištu i čudu Gospinog kipa koji je u podmetnutim eksplozijama ostao neoštećen.

Ovaj lijepi dan zaključen je večerom – roštilj su nam priredili članovi udruge 100%-tnih invalida Domovinskog rata, kojima od srca zahvaljujemo.

Sutra nastavljamo iz Aljmaša prema Vukovaru. Ujutro je Sv. Misa u 7h u svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu. Misu će predvoditi p. Hrvoje Mravak, a nakon mise nastavljamo hod prema Vukovaru.

Pridružite nam se u hodu.

Priključna ruta Gunja – Vukovar na današnjoj dionici krenula je od Komletinaca te posjetila Marijansko svetište Ilača tzv. hrvatski Lurd, te preko Tovarnika stigla u Lovas. Sutra će iz Lovasa će krenuti te će se ta priključna ruta spojiti s glavnom rutom u Vukovaru u poslijepodnevnim satima. Pozivamo vas da se pridružite

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *