Aktualno

Pomozi nam označiti rutu Marijanskog zavjeta

Marijanski zavjet za Domovinu – The Way Of Our Lady

Više o crowdfunding kampanji možete vidjeti na linku: www.crowdfunding.marijanskizavjet.hr/hr/

Inspirirana Putem Svetog Jakova – El Camino de Santiago i stoljećima hrvatske hodočasničke tradicije, grupa entuzijasta pokrenula je projekt nove hodočasničke rute – Marijanski zavjet za Domovinu. Osnovali smo hodočasničku udrugu, sa sjedištem u Zagrebu i od 2015 počeli smo s razvojem hodočasničke rute koja povezuje hrvatska Marijanska svetišta. Tijekom prve 3 godine preko dvije tisuće hodočasnika hodalo je s nama tijekom ljeta.

Hodočasnička ruta
Počinje u Osijeku i skoro 1.800 km kasnije završava u Dubrovniku. Na svom put prolazi kroz stotine svetišta posvećenih Djevici Mariji, uključujući, Aljmaš, Mariju Bistricu, Trsat, Solin, Sinj, Međugorje i mnoga druga.

Cijevi projekta
Pomoći hodočasnicima otkriti bogato nasljeđe hrvatske kulturne i vjerske baštine kao i neke od najspektakularnijih prirodnih pejsaža Europe. Promovirati hodočašće kao način način koji ljudima omogućuje iskusiti brojne darova koji se dožive na hodočašću Također želimo potaknuti ruralni razvoj duž hodočasničke rute.

Planovi
Postavljenje oznake duž cijele rute naš je sljedeći veliki projekt. U suradnji s hodočasničkim udrugama i marijanskim svetištima u susjednim zemljama (Italija, Slovenija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora), planiramo prijavu na Europske kulturne rute.

Donirati možete na ovom linku:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *