Aktualno, Hodočašće

Rijeka – Drivenik

11.7. na blagdan Sv. Benedikta započeli smo hodočasnički dan misom u svetištu Goste Trsatske, koju je u 7h predvodio gvardijan franjevačkog samostana na Trsatu fra Bernard Barbarić.

Nakon sv. mise i doručka, krenuli smo prema Driveniku. Dočekali smo nas na Krasici, gdje smo imali okrjepu, za koju zahvaljujemo župljanima koji su nam pripremili ukusnu okrjepu.

Nakon toga, došao nam je duhovnik dominikanac fr. Ivan Dominik Iličić. Zajednički smo se pomolili u crkvi Gospe Karmelske.

Nakon toga stali smo u Praputnjaku, gdje su nas dočekale časna sestra i zvonarka crkve sv. Josipa. Pripremili su nam okrjepu te smo se osvježili voćem, vodom i sokovima.

Osim toga, upoznali smo g. Ratimira Gudelja, koji nam je pokazao muzej “Rati”, u kojem prezentira i čuva stvari i dokumente specifične za mjesto Praputnjak, te je s nama podijelio zanimljivosti o tome.

U Driveniku su nas dočekali katolički skauti – Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije s g. Petrom Miloševićem, koji su nas ugostili u svom prostoru, te nam pripremili odličnu večeru, roštilj i kolače.

Nakon večere i druženja, krenuli smo do stare gradine Drivenika, gdje smo zajednički molili krunicu za Domovinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *