ostalo

Stvaranje na Sljemenu

Na Sljemenu održana umjetnička kolonija Stvaranje

U današnje vrijeme, kada se umjetnici susreću s brojnim problemima, smatramo kako je važno podržavati kulturna događanja i poticati različite vrste umjetnosti. Na Modravama 2017. organizirali smo prvu umjetničku koloniju koja je u idiličnom ambijentu maslinika i uz vodstvo duhovnika Bratovštine okupila različite akademske slikare i slikare amatere s kojima je započelo prijateljstvo i suradnja.

Druga umjetnička kolonija održana je  u prirodnom okruženju doma Crvenog križa na Sljemenu gdje se okupilo četrdesetak umjetnika čiji radovi su bili nadahnuti temom Stvaranje. Uz duhovno vodstvo patera Ivana Matića, organizacijski tim Bratovštine na čelu s predsjednikom Anđelkom Đerekom, pružilo je podršku umjetnicima i njihovom radu. Ovim događajem jedan korak smo bliže ka podizanju web platforme Crobuy koja uskoro započinje svojim radom, a čija je svrha ponuditi umjetnicima da se predstave široj publici i da njihov rad bude dostupan diljem svijeta.

Kolonija na Sljemenu pozitivno je utjecala kako na nas organizatore, tako i na umjetnike kojima se želimo zahvaliti što su sudjelovali na ovom događaju i time potvrdili svoju podršku projektu Crobuy. Bratovština će i dalje raditi na razvoju web platforme Crobuy kako bi svijetu približili hrvatsku umjetnost. Obogaćeni lijepim dojmovima i pozitivnim iskustvom i dalje ćemo nastaviti podržavati hrvatske umjetnike radeći na novim, sličnim projektima. Do novog susreta!

U početku Bog je stvorio nebo i zemlju. Zemlja je bila bezoblična i kaotična. Prekrivale su je duboke vode, a nad njima se prostirala tama. Božji Duh lebdio je nad vodama.

Prvi dan — svjetlost

Tada je Bog rekao: »Neka bude svjetlost.« I nastala je svjetlost.

(Knjiga Postanka)

    Galeriju slika možete pogledati na poveznici.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *