Aktualno, ostalo

Važnost duhovne obnove

Radujem se u Gospodinu, radujem, duša moja kliče u Bogu mojemu,

jer me odjenu haljinom spasenja, zaogrnu me plaštem pravednosti

kao nevjestu, urešenu nakitom. (Iz 61, 10) 

Po današnjim povjesničarima hrvatska povijest često je krivo pisana. I novija prošlost se želi krivo prenijeti, no dok god žive junaci našega doba, još je uvijek možemo spasiti, još uvijek možemo našoj budućnosti ostaviti istinu u nasljeđe. Svjedoci borbe za Domovinu u nekim poslijeratnim bitkama su možda poraženi, ali duhom nisu klonuli, ne svi. Oni koji nose u srcima Domovinu, bilo mladi, stari, roditelji, djeca, pjesnici, radnici, svi mi, pozvani smo na stvarnu ljubav prema sebi i svojima, prema svojoj domovini.

Svaka prava ljubav utemeljena je Kristu, na Kristovom primjeru i na Njegovoj riječi, jer On sam je Riječ spasenja. Nekome je dano da čuje i razumije, a nekome su to tvrde besjede. U nastojanjima da društvo kojeg smo dio izliječi svoje rane prošlosti, da umijemo prihvaćati stvarnost kojom smo okruženi, da činimo sve što možemo da to isto društvo već danas učinimo boljim, životnijim, iskrenijim,  želimo svoje djelovanje oplemeniti jednim od temeljnih  poslanja naše bratovštine.

Zato smo organizirali prvu domovinsku duhovnu obnovu na koju pozivamo sve koji žele i mogu doći u Međugorje od 2. do 5. travnja 2020. Svi zainteresirani, mogu se prijaviti preko prijavnice koja se nalazi ovdje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *