Aktualno

Započele prijave za Hodočašće 2021.

Započele su prijave za 7. ZAVJETNO HODOČAŠĆE MARIJANSKI ZAVJET ZA DOMOVINU koje će se održati od 12. lipnja do 25. kolovoza 2021. 

 

Godine 2015. pokrenuli smo zavjetno hodočašće koje prolazi svim većim Marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske.

Glavni tok puta je dug oko 1700 km, te nakon 75 dana hoda, završava u Dubrovniku. Zbog velikog interesa lokalne zajednice i rastućeg trenda u broju hodočasnika, pridružene su i brojne priključne rute, koje se s glavnom rutom spajaju u najbližim svetištima, te na taj način želimo umrežiti cijelu Hrvatsku.

 

Ovogodišnje hodočašće započinjemo u Osijeku, 12. lipnja, a završavamo u Dubrovniku, 25. kolovoza 2021.

Ove godine osim glavnom rutom, planiramo hodočastiti i dvjema priključnim rutama od kojih posebno izdvajamo rutu Pakrac-Sisak-Udbina, koja prolazi područjem Banovine koje je nedavno pogođeno potresom, a ranije i ratnim nedaćama, te baš iz tog razloga smatramo da mu je potrebno dati dodatni značaj našim hodom.

Cijelu rutu možete pogledati OVDJE.

 

Na kraju napominjemo da ovogodišnje hodočašće planiramo održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Zbog što kvalitetnije organizacije, molimo zainteresirane da nam se što je moguće prije prijave na sljedećem obrascu: PRIJAVNICA ZA HODOČAŠĆE 2021. 

 

Radujemo se Vašim prijavama te Vas potičemo da nas se sjetite u svojim molitvama. 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *