Aktualno, Događanja, Hodočašće, Nadolazeća događanja

ZAVJETNO HODOČAŠĆE: “Ustanimo i pohitimo s Marijom”

Otvorene su prijave za 9. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu.

Već devetu godinu organiziramo pješačko hodočašće gotovo cijelom Hrvatskom te dijelom Bosne i Hercegovine. Od Osijeka pa sve do Dubrovnika. Ovogodišnja hodočasnička ruta kreće iz Osijeka 11. lipnja te nakon više od 1700 km i 75 dana hoda, završava u Dubrovniku 24. kolovoza 2023. godine. Hodočašće povezuje gotovo sva Marijanska svetišta Lijepe naše.

Zbog od davnina poznate odanosti hrvatskog naroda katoličkoj Crkvi i pobožnosti Blaženoj Djevici Mariji, te svojevrsnom zavjetu danom u Domovinskom ratu po kojem smo izborili slobodu, hodočašćem  želimo iskazati zahvalnost za slobodu, dostojanstvo i vjernost te napredak hrvatskog naroda i Domovine ,a ujedno i molimo za trajnost tih istih vrednota.

U skladu s ovogodišnjim geslom hodočašća Marijanskoga zavjeta – „Ustanimo i pohitimo s Marijom!” (cf.  Lk 1,39) – učinimo upravo to – ustanimo i pohitimo te dajmo jedni drugima svjedočanstvo nade koja je u nama.

Marija, nakon što zače po Duhu Svetom, usta i uputi se u gorje svojoj rođakinji Elizabeti. Usta i pohiti kako bi s Elizabetom podijelila svoje svjedočanstvo o čudesnom susretu s Gospodinom, ali i kako bi čula svjedočanstvo svoje rođakinje Elizabete o čudu koje je njoj samoj Gospodin učinio.

Na tragu toga Marijina čina, odlučili smo ovogodišnje naše hodočašće prožeti tim istim ciljem, tim istim motivom: podijeliti svjedočanstva jedni s drugima.

Učinimo upravo to – ustanimo i pohitimo, dajmo jedni drugima svjedočanstvo nade koja je u nama.

Prijave su u tijeku, a prijaviti se možete OVDJE

Detaljan opis rute potražite OVDJE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *