Aktualno

Završeno 4. zavjetno hodočašće Marijanski zavjet za Domovinu 2018.

Ovogodišnje 4. zavjetno hodočašće završilo je na blagdan BDM Kraljice 22.kolovza 2018. svetom Misom u dubrovačkoj katedrali, koju je predvodio župnik don Stanko Lasić, uz koncelebraciju generalnog vikara Dubrovačke biskupije don Hrvoja Katušića.

Započeli smo svoj put u Osijeku 9. lipnja 2018., gdje je započela glavna ruta na blagdan Srca Marijina, odnosno dan ranije je krenula priključna ruta iz Gunje 8. lipnja 2018.

Nakon prijeđenih više od 1700 km glavne rute i oko 500 km priključnih ruta, kroz 76 dana povezali smo hodom, molitvom, žrtvom, ali i veseljem, druženjem, susretima s ljudima, brojne prekrasne krajeve Lijepe naše te stigli na cilj rute, na krajnji jug Domovine, u Dubrovnik.

Zahvalni smo Gospodinu za sve milosti koje nam je kroz cijelo ovo hodočašće svih 76 dana podario po zagovoru naše nebeske Majke, Kraljice Hrvata, Kraljice neba i zemlje. Nastavljamo moliti, raditi i zalagati se za dobro cijele naše Domovine. Zahvaljujemo svima koji su svoj doprinos unijeli u ovo hodočašće i tako pomogli da ova prekrasna razglednica Lijepe naše, bude tako raznolika, puna prekrasnih krajeva, prirodnih ljepota, kulturne baštine, velikodušnosti ljudi koji u tim krajevima žive. Svima koji su hodočastili, molili, sudjelovali u dočeku hodočasnika, svim medijima koji su doprinijeli promociji hodočasnika i na druge načine pomogli u organizaciji zahvaljujemo i želimo da Bog stostruko nagradi njihovu dobrotu. Ovo hodočašće zaista mijenja živote, neka nam blagoslovi zasijani na ovom putu, donesu obilne plodove za sve nas osobno, naše obitelji, prijatelje, sugrađane, svakog čovjeka hrvatskog naroda i cijelog svijeta.

Kao i svake godine, kraj hodočašća predstavlja novi početak – povratak u svakodnevnicu, gdje obogaćeni brojnim milostima s hodočašća nastavljamo još više svojim životom svjedočiti vjeru u Boga i raditi za dobro cijelog društva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *