Aktualno, Hodočašće

8. HODOČASNIČKI DAN : od Gospe od Brze Pomoći do Gospe od Suza u Pleternici

Dan smo započeli svetom misom u 7h, u župi Gospe Brze Pomoći ,koju je predvodio duhovnik današnjeg dana vlč. Mihael Kos. Uz pjesmu Krist na žalu, krenuli smo kroz centar slavonskog Broda prema Pleternici.

Preko Korza smo došli do spomenika braniteljima gdje smo se pomolili.

Slavonski Brod je grad s najviše poginule djece u Domovinskom ratu. Mnogi mladi životi prekinuti su u cvijetu mladosti. Stoga je upravo ovdje podignut spomenik za svu stradalu djecu domovinskog rata, gdje smo se za sve njih i pomolili.

U Sibinju nas je u subotu 18.lipnja na ruti iz Slavonskog Broda prema Pleternici dočekao načelnik općine Sibinj, Josip Pavić, koji nas je pozdravio nakon molitve u crkvi i ispred spomenika braniteljima.

Nakon okrjepe koju su nam organizirali, krenuli prema Pleternici. U hodu nam se priključio i načelnik općine, zajedno s ravnateljem škole Josipom Šišmanović. Kroz druženje, molitvu i hod saznali smo više o području općine Sibinj, kojom smo zajedno i prošli. Zahvaljujemo na potpori i sudjelovanju u Marijanskom zavjetu, i veselimo se ideji da se suradnja još proširi i da nam se idućih godina još više ljudi priključi.

Zahvaljujemo svima koji nas dočekuju, pripremaju obrok, okrjepu ili pruže čašu hladne vode ili soka u ovim vrućim danima. Puno je situacija u kojima se vidi Božja providnost na djelu – po rukama velikodušniji ljudi…

Od, za neke možda malih , a tako velikih znakova pažnje i ljubavi, pa do velikih organiziranih obroka i okrjepe za hodočasnike, svako je djelo milosrđa učinjeno hodočasnicima neizrecivo vrijedno i zato vam na svemu – hvala!

U našim ste molitvama. Neka vam Bog obilno uzvrati za sve što činite.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *