Aktualno, Hodočašće

17.7. Glavna ruta:Gornji Kosinj-Gospić

Dan smo započeli svetom misom u 7 sati u Gornjem Kosinju. Predvodio je vlč. Jeronim Jokić, koji je stigao iz Istre iz Lupoglava. U Starom Zavjetu je Bog Mojsiju rekao: Stojiš na svetom tlu, što je u propovijedi duhovnik povezao s time da je tlo po kojem mi hodimo sveto.

Nakon doručka kod vlč. Pere Jurčevića u Gornjem Kosinju, krenuli smo prema Perušiću preko mosta i kroz šumu. Ondje smo posjetili crkvu, koja je vrlo zanimljiva, a pokazao nam ju je bogoslov Karlo Špoljarić, koji nas je dočekao zajedno sa župnikom.Crkva je bila jedno vrijeme džamija, pa opet crkva. Crkva sv. Križa.

U Perušiću smo položili svijeću na spomenik hrv. Braniteljima. Nakon toga, hodočasnici su krenuli prema Ličkom Osiku. Dio hodočasnika kupio je svježe maline, ali su im ljudi vratili novac kada su shvatili da su hodočasnici, tako da smo se osvježili voćem zahvalni za ovaj nenadani dar.

U Ličkom Osiku vlč. Luka bio je odsutan, no njegova župljanka nam je otvorila prostorije pastoralnog centra, gdje smo se počastili kavom, sokovima te nakon okrjepe krenuli dalje.

Našli su se na mostu na ulazu u Gospić s pripadnicima 9. Gardijske Brigade Vukovi. Zajednički smo ušli u grad Gospić, zapalili svijeću na spomeniku braniteljima, slikali se ispred katedrale.

Dio hodočasnika poslušao je svjedočanstvo koje je održao Marino Restrepo, o svom obraćenju i važnosti molitve, osobito za svećenike.

Večeru nam je osigurala Turistička zajednica grada Gospića, a smještaj je osigurao župni Caritas, zajedno sa župnikom.

Od srca zahvaljujemo na gostoprimstvu i lijepom dočeku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *