Aktualno, Hodočašće

25.6.2019. Reka – Ludbreg – na Dan državnosti stigli u Svetište Krvi Kristove

Jutros smo na Dan državnosti započeli dan sv. Misom u Reki kod Koprivnice u 7h ujutro. Misu je predvodio vlč. Mario Križanac, župnik u Reki, uz koncelebraciju ravnatelja svetišta u Molvama o. Zdravko Tuba i vlč. Anđelko Katanec.

Krenuli smo iz župe Presvetog Trojstva u Reki, do župe Presvetog Trojstva u Ludbregu, gdje je smješteno i svetište Krvi Kristove.

Nakon sv. Mise i zajedničkog doručka, hodočasnici su krenuli prema planinarskom domu Rudi Jurić, zatim kroz mjesta Rasinja, Cvetkovec, Bolfan do Ludbrega.

Stigli smo u svetište Krvi Kristove u Ludbregu, gdje nas je dočekao kapelan Kristijan Stojko, koji nas je srdačno pozdravio te nam ispričao o svetištu Krvi Kristove i župi Presvetog Trojstva. Nakon zajedničke molitve litanija Krvi Kristove pred relikvijom Krvi Kristove, uputili smo se na zajednički ručak i smještaj u Pastoralnom centru Ludbreg, na čemu zahvaljujemo kapelanu i župniku, i svim ljudima koji su im pomogli da nam to organiziraju.

S priključne rute iz mjesta Molve pridružili su se hodu od Reke do Ludbrega

Relikvija Krvi Kristove čuva se u župnoj crkvi i predstavlja jedno od potvrđenih euharistijskih čuda u Crkvi.

Posjetili smo i zavjetnu kapelicu koju su se 1739. u Hrvatskom saboru zavjetovali izgraditi, u vrijeme kada je vladala kuga, te je hrvatski narod bio oslobođen te bolesti, a kapelica je izgrađena i posvećena 1994. godine, te se sada na području kapelice i križnog puta na otvorenom – prostoru svetišta Krvi Kristove u jesen početkom rujna održava ludbreška Sveta nedjelja, kada brojni hodočasnici i štovatelji Krvi Kristove dolaze iskatati štovanje i moliti zagovor u ovo veliko svetište.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *