Aktualno, Hodočašće

26.6.2019. Ludbreg – Varaždin

Hodočasnički dan započeo je Sv. misom u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u kojoj je i relikvija Krvi Kristove. Misu je predvodio kapelan vlč. Kristijan Stojko, a koncelebrirao je vlč. Anđelko Katanec. Nakon mise i zajedničkog doručka, krenuli smo prema Varaždinu.

Hodu su se pridružili i kapelan Kristijan i časna sestra, kao i nekoliko ljudi iz Ludbrega. Danas smo imali i najstarijeg hodočasnika na dosadašnjem putu ovogodišnjeg hodočašća, 85- godišnji Juraj Keglević pridružio se hodu, i planira doći još koji dan kada bude mogao.

Prošli smo kroz mjesta Poljanec, Križovljan te stigli do prvog stajališta s okrjepom, u župu sv. Martina u Martijancu, gdje su nas dočekali s okrjepom te smo nakon kratkog druženja i molitve u crkvi sv. Martina, otpjevavši pjesmu Krist na žalu, krenuli dalje.

Na daljnjem putu, prolazili smo kroz Zamlaku, Šamovec, Bartolovec, Trnovec te stigli u Varaždin u župu sv. Josipa, gdje nas je srdačno dočekao župnik vlč. Ivan Žmegač, koji je organizirao ručak za hodočasnike, gulaš i kolače, na čemu mu se zahvaljujemo.

Sutra – u četvrtak 27.6.2019. krećemo iz Varaždinske katedrale, nakon Sv. mise u 7.30h, koju će predvoditi varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak. Pridružite nam se na putu od Varaždina prema Ivancu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *