Aktualno, Hodočašće

27.6.2019. Varaždin – biskup predvodio misu hodočasnicima, koji su uz blagoslov nastavili put prema Ivancu

Dan smo započeli sv. Misom u Varaždinskoj katedrali, koju je predvodio varžadinski biskup mons. Josip Mrzljak. U koncelebraciji su bila 4 svećenika, među kojima je bio i naš današnji duhovnik vlč. Anđeko Katanec. Zahvaljujemo biskupu na podršci i održanoj misi za hodočasnike, i ove godine kao i dosadašnjih godina. Uz biskupov blagoslov krenuli smo na današnju dionicu prema Ivancu.

Pomolili smo se kod spomenika poginulim braniteljima Grada Varaždina i okolice, te kroz Varaždin krenuli dalje.

Nakon pauze na izlazu iz Bjelovara, zaustavili smo se u Vidovcu, pomolili se sv. Vidu, zaštitniku mladih i mučenikom, jednim od 14 poznatih svetaca zagovornika u nevolji, pred crkvom uz kip Gospe Lurdske. Zatim smo krenuli dalje

Na ovoj ruti hodočašću su se, osim Marijana Almaša, koji hodi s nama već duže vrijeme, od Vukvoara, pridružili još 3 branitelja, invalida Domovinskog rata u kolicima. Krenuli su s nama u namjeri da nas samo isprate, ali su se na kraju 2 pridružila na cijeloj ruti, došavši do odredišta današnjeg dana, Ivanca.

U pauzi su pripremali ruke za malo veći napor s kolicima, a pomoć drugih hodočasnika i u samom hodu, a i u pripremama dobro dođe.

Stigli smo u Ivanec, gdje nas je dočekao kapelan vlč. Mišel Kovačević, sa župljanima koji su pripremili odličan ručak, za koji im zahvaljujemo.

Dan smo završili molitvom krunice za Domovinu u 20h.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *