Aktualno, Hodočašće

31.7. Knin – Drniš

20-ak hodočasnika krenulo je iz Knina prema Drnišu. U Kninu fra Mario Lemo pokazao nam je crkvu Velikog hrvatskog krsnog zavjeta,u kojoj je najstariji pralik Gospe na ovim prostorima iz 11 stoljeća.

Hodočasnicima su se nakratko pridružile i djevojke slavujskog glasa te tako dodatno uljepšale hod na ovoj ruti.

Uz pjesmu,molitvu stigli smo i do Drniša,gdje nas je dočekaožupnik fra Damir Čikara i kalepal,te Anita Močić i ostali župljani koji su sudjelovali u organizaciji dočeka.

Nakon stola punog drniškog pršuta,domaćeg sira,lubenice i ostalog voća za osvježenje prevezli su nas u Visovac.Otočić na rijeci Krki na kojem se nalazi crkva Majka od Milosti.

Ovdje se posebno slavi Blagdan Gospe od Anđela 2.8.ili Porcijunkulovo ,kada vjernici mogu dobiti potpuni oprost od vremenitih kazni. Ovdje smo se našli taman na todnevnici u tu čast Gospi od Anđela.

Za vrijeme dok se molila Gospina krunica,dio ružarija,sudjelovali smo u procesiji po otoku.

Svetu misu predvodio je fra.Ivan Lukač,župnik iz župe Kljaci.Nakon mise frati su nas ugostili u prostorijama samostana na večeri. Od srca zahvaljujemo gvardijanu fra Boži Duvnjaku,magistru novaku fra Ivanu Režiću i fra Stojanu Damjanoviću na srdačnom dočeku i velikodušnosti.

Brodičem smo se uz pratnju fratara vratili na kopno,uz prekrasan zalazak sunca i pjesmu na brodiću. Zahvalni Gospi i Bogu za sve milosti koje nam udjeljuje svakog dana.

Drniš laku noć,pripremamo se za novi dan !

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *