Putopis 2017

Knjiga dojmova 2017. – Vinkovci – Vođinci 14.06.2017.

Četvrti je dan hoda glavne rute, 14.06.2017. godine. Na redu je kratka dionica, od Vinkovaca do Vođinaca. Toga je dana padala kiša, ali nije uspjela omesti hodočasnike. Njih 19 prehodalo je toga kišnog dana 13,4 km jer – od Domovine se ne odustaje. Ni po kiši, a ni po snijegu kako smo to dokazali ovoga četvrtka kada smo uskprkos snijegu i hladnoći molili krunicu. S toplinom u srcu i krunicom u ruci, prkosimo vremenskim neprilikama i iščekujemo nove izazove koje će nam donijeti ovogodišnji hod.

Iz knjige dojmova:

Izgleda da nas danas čeka loše vrijeme. Sprema se kiša. Iani je baš na ovoj dionici padala, no današnji je dan kratak. Marijan nas je došao ispratiti, malo se još družiti. Već dva dana je s nama, izgorio je. Na izlazu iz Vinkovaca se ipak nismo oprostili, ide još malo sa nama. Vrijeme je ugodno, oblačno. No uskoro dolazimo do prepreke. Pruga, neoznačeni prelaz – moramo nositi kolica, a vlak nailazi. Na brzinu smo prešli svi u komadu, nije uvijek vlak brži.
Taman je kiša počela kad smo došli u Ivankovo. Župnik nas je dočekao a i voditelj Caritasa. Spustila se kiša pa nas je opremio kabanicama. Župljani su donijeli kolače. Družimo se. Dok smo odlučili krenuti i kiša je odustala.
Na ulasku u Vođince čeka nas župnik sa župljanima. Nakon kratke okrijepe svi zajedno idemo do crkve, molimo, pjevamo. Nakon blagoslova po nas dolaze domaćini. Smješteni smo u obiteljima. Osvježit ćemo se prije večernje mise.
Večeras nam još stižu neki novi, čekamo ih zajedno sa domaćinom, predsjednikom braniteljske udruge. Žao mu je što smo se već svi razišli po kućama, a mogli smo se družit zajedno. Iduće godine…
Stigao je auto iz Zagreba i nakon što su se i oni smjestili vrijeme je za počinak. Sutra je novi dan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *