Aktualno

Krunica za Domovinu-nakana: Božje Milosrđe

Ove nedjelje pripremamo se za “Bijelu Nedjelju” ili svetkovinu Božjeg milosrđa,za koju možemo zahvaliti upravo Faustini Kowalskoj koja je svoj život i sva trpljenja s velikim pouzdanjem predala Božjoj volji. “Potpuno se povjeravam Tvojoj volji koja je sama ljubav i milosrđe.” Prema viđenjima koje je imala i uputama koje joj je dao Isus napokon je naslikana slika koja će se štovati u cijelom svijetu.

Papa sv. Ivan Pavao II; 2000. godine proglašava Faustinu svetom i ustanovljuje svetkovinu Božjeg milosrđa a prema opisu sv.Faustine, prve nedjelje nakon Uskrsa kao svetkovinu cijele Katoličke crkve. Na istu svetkovinu Papa umire 2005.godine; kao pravednik i najveći štovatelj Božjeg milosrđa .

Obećanja koja je Isus dao svakome tko moli i širi štovanje Božjeg milosrđa počinje već za života ,a u smrtnom času obečao je biti Spasitelj a ne Sudac. U devetnici Božjeg milosrđa prikazuju se svi grješnici,cijelo čovječanstvo,svećenici,redovničke osobe,duše vjernika,nevjernika i pogana,heretika i svih duša koje ne poznaju Isusa.

Bog je milosrdan i pun samilosti, spor na srdžbu i pun dobrote.

Zato ću dovijeka klicati milosrđu Božjem.

 

 

Pridružite se i ovog četvrtka u 20 sati Krunici za Domovinu,molimo u zajedništvu, neka se obilje Božjeg milosrđa izlije na našu Domovinu i cijeli hrvatski narod.

 

Dubrovnik – župa sv. Petra, Boninovo (kod kipa sv. Petra)
Pula – atrijska katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije
Rijeka – Trsa t – aula Sv. Ivana Pavla II
Senj -katedrala
Split – dvorište crkve Gospe od Zdravlja
Šibenik – crkva Gospe van Grada
Zadar – crkva Gospe od Zdravlja
Zaprešić – kod kipa Sv. Ivana Pavla II
Zagreb – Kamenita vrata

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *