Aktualno, Krunica

Krunica za Domovinu-nakana: Neka kuca srce hrvatsko

Krunica je najljepša i najbogatija milostima od svih molitvi; to je molitva koja najviše dira Srce Majke Božje … i ako želite da mir prevlada u vašim domovima onda molite obiteljsku krunicu.” Papa sveti Pio X.

U ovom tjednu slavili smo Dan domovinske zahvalnosti. Dan u kojem se ujedno slavi i dan hrvatskih branitelja i dan kada je Hrvatska vojska oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja, koji je bio simbol okupacije Hrvatske.Danom hrvatskih branitelja, htjelo se ukazati na značaj hrvatskih branitelja u borbi za slobodu zemlje, ali i dati svim onima koji su se borili u Domovinskom ratu značaj pobjednika.

Ljubimo Lijepu našu domovinu ne samo riječima nego nadasve djelom i istinom, svesrdnim zalaganjem u čestitosti i pravednosti, da nam Domovinu ne obavije tuga i bol zbog komadanja i rasprodaje, već da se raduje u procvatu napretka, ponosa i dostojanstva svojih sinova i kćeri. Budimo zahvalni svim onim velikodušnim pojedincima, obiteljima – majkama i očevima, kćerima i sinovima, sestrama i braći, hrabrim i radosnim braniteljima, koji su živjeli, radili i molili za ovo sveto tlo, u kojima živi duh i kuca srce: Dok je srca, bit će i Croatiae! Budimo zahvalni živeći i radeći tako da ovaj sveti mali dio svemira, ostane uvijek sretna i blagoslovljena Lijepa naša domovina!  A ti, Dušo duše hrvatske, Isusova Mati, najvjernija zagovornica zemlje Hrvatske, na braniku vjere stoj, čuvaj našu svetu vjeru i Hrvatski dom! (Iz Homilije biskupa V.Pozaića,2012 godine.)

Ovog tjedna Crkva se spominje sv.Dominika koji je svojim životom i propovijedanjem mnoge okrenuo pravoj vjeri. Sv.Lovre sveca i mučenika osuđenog na smrt kojeg su mučili pržeći na roštilju.Prema legendi,pritom je zavapio: ‘Ova strana je gotova, okrenite me i zagrizite!’ (lat. ‘Assum est, inquit, versa et manduca.’) Sv.Edith Stein, (redovničko ime: Terezija Benedikta od Križa) “Nema boljeg sredstva kojim ćemo postići ispunjenje želja što ih nosimo u srcu, nego da svu snagu molitve usmjerimo na traženje onoga što je Bogu najugodnije.” Svi oni mogu nam i danas biti veliki uzori u posvećivanju vlastitoga života, kao i u traženju dobrih putova.

Hodočasnici ovog četvrtka mole u Sinju.Sinj je u Hrvatskoj i šire prepoznatljiv po Sinjskoj alci, viteškoj igri koja se u Sinju održava od početka 18 stoljeća, u znak pobjede nad turskim osvajačima.Od samog su početka puk Sinja i njegovi branitelji tu pobjedu pripisivali čudotvornom zagovoru Gospe Sinjske.U čast veličanstvene pobjede nad Turcima, Sinjani svake godine tradicionalno održavaju viteški turnir, poznat u cijelom svijetu kao Sinjska alka.

Pridružite se i ovog četvrtka molitvi krunice za Domovinu u 20 sati za raskajano srce hrvatskog naroda koje kuca u svim vremenima jednakim žarom i gori za ono što vrijedi,zazovimo zajedno naše svece i blaženike pod budnim okom Kraljice Hrvata neka nam očuva taj hrvatski žar i ljubav prema svemu što je sveto,da svojim zagovorom očuva brakove koji su u krizi .Budimo “vitezovi”ovog četvrtka,jedna velika obitelj, za budućnost Hrvatske i hrvatskog naroda ,neka kuca srce hrvatsko.


Dubrovnik – župa sv. Petra, Boninovo (kod kipa sv. Petra)
Orašac-Župa Pohođenja Marijina
Sinj-hodočasnička krunica
Pula – atrij katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije
Rijeka – Trsat – aula Sv. Ivana Pavla II
Senj-katedrala
Split – dvorište crkve Gospe od Zdravlja
Šibenik – crkva Gospe van Grada
Zadar – crkva Gospe od Zdravlja
Zaprešić – kod kipa Sv. Ivana Pavla II
Zagreb – Kamenita vrata

U Orašcu (Župa Pohođenja Marijina) će također biti u 20 sati krunica za Domovinu ,nakon čega će se prikazivati film Marijanskog zavjeta za Domovinu. Pridružite se!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *