Aktualno

Krunica za Domovinu -nakana: za sve majke

“Niti jedan poklon majci nikada neće biti dovoljno dobar kao njen poklon tebi – život”, nepoznati autor

Marija se u našem narodu rado naziva Majkom i mnogi joj se vjernici s punim pouzdanjem obraćaju moleći upravo njezin Majčinski zagovor, s pravom osjećajući u njemu posebnu nadu i iznimnu snagu. Osposobi nas za poštivanje svakog ljudskog života koji se rađa, daj da u plodu majčinskog krila možemo vidjeti divno Stvoriteljevo djelo i raspoloži nam srca za velikodušno prihvaćanje svakog djeteta koje se pojavljuje u životu.

Ovog četvrtka ,uzdajući se u Majčin zagovor molimo Gospodina za sve majke, djevojke,žene-buduće majke, da svaka majka ima uzor u najvećoj od svih; Blaženoj Djevici Mariji, od koje mogu zahvalno učiti i predano živjeti dar majčinstva.

Neka budu svjesne poslanja i požrtvovnosti kojima obogaćuju  cjelokupno  društvo.  Neka ih Gospodin neprestano  krijepi snagom , da uvijek čuvaju život koji je pod majčinim srcem najsigurniji , da ne pokleknu pod nikakvim pritiscima. Marijo , uzroče  naše radosti , moli za nas! Gospodine, molimo te , učini da ustane naš narod i dostojanstveno brani život i sačuva obitelj kao trajnu vrednotu, da se u  našem narodu svakim danom rađaju nova djeca.

Pridružite se krunici za domovinu i ovog četvrtka u 20 sati , bez nas nema ni Domovine

U Dubrovniku krunica se ovog četvrtka moli u Mokošici – župa Svetog Spasa u 20:00 sati , poslije toga je prikazivanje dokumentarnog filma o Marijanskom Zavjetu. (trajanje filma cca. 45 minuta)

Pula – atrij katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije
Rijeka – Trsat – aula Sv. Ivana Pavla II
Senj-katedrala
Split – dvorište crkve Gospe od Zdravlja
Šibenik – crkva Gospe van Grada
Zadar – crkva Gospe od Zdravlja
Zaprešić – kod kipa Sv. Ivana Pavla II
Zagreb – Kamenita vrata

Od svetih majki  možemo izdvojiti svetu Moniku , majku sv. Augustina koju slavimo kao ženu silne jakosti duha, oštroumnosti i profinjene osjećajnosti, nepokolebljivog pouzdanja, postojane molitve. Pučka  pobožnost slavi je kao uzor i zaštitnicu kršćanskih majki.

Također treba istaknuti majku blaženog A. Stepinca , Barbaru, koja je postila tri puta tjedno i molila od samog blaženikovog djetinjstva , punih 50 godina s nakanom da Alojzije postane svećenik. Blaženi Alojzije od majke je naslijedio jaku i živu vjeru, njezin način mišljenja i osjećanja, njezinu požrtvovnost i veliku pobožnost prema Presvetoj Bogorodici. Majka Barbara molila je i postila za sina sve do svoje smrti.

Sveta Monika, uzorna majko , ti si ustrajno usmjeravala svoga sina: ne teškim prijetnjama, nego molitvenim vapajima u nebo. Posreduj za sve majke našega vremena, tako da znaju kako privući svoju djecu Bogu. Zagovaraj me, draga sv. Monika, da Bog usliša moju molbu  i dadne mi milost da prihvatim Njegovu volju u svemu, po Isusu Kristu, Gospodinu našemu. Amen.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *