Aktualno, Krunica

Krunica za Domovinu-nakana:hodočasničke nakane i nakane cijelog hrvatskog naroda

“Kako god se danas viče,da nam nedostaje kruha,vjerujem,da Hrvatska može smoći kruha za svu svoju djecu,samo ako bude u njoj poštenja i straha Božjega.” bl.A.Stepinac

Ovaj tjedan prepun je svetkovina,blagdana značajnih za cijelu Crkvu,Domovinu i čitav svijet.
 Slavimo blagdan rođenja svetog Ivana Krstitelja po kojem su mnogi gradovi i sela u Hrvatskoj dobili i ime; Ivanić Grad,Sveti Ivan Zelina,Kloštar Ivanić,Sveti Ivan Žabno,Ivankovo,neka od ovih mjesta hodočasnici Marijanskog zavjeta već su posjetili te svoje nakane i  Domovinu preporučili u zagovor ovog velikog sveca.

Sveti Ivane Krstitelju, Ti si prije svog rođenja čuo glas Majke Spasiteljeve i još u utrobi majčinoj pozdravio Otkupitelja svijeta time što si proročki zaigrao. Svojim začećem si oslobodio majku svoju od neplodnosti, a svojim rođenjem si razvezao jezik svome ocu. Jedini si od proroka pokazao Otkupitelja svijeta. Štujem te kao Preteču, želim širiti Tvoje štovanje oko sebe, jer znam da nitko nije sposobniji od Tebe da neprestano pripravlja dolazak Isusov. Molim Te i vapim, kao velikom čudotvorcu, pogledaj na sve one roditelje koji traže milost da imaju radost u rođenju svoga djeteta (reci koje roditelje, ili svoju osobnu želju) a Tvojim zagovorom dožive ljepotu i radost u njegovu rođenju, te ga odgajaju u vjeri i nauci Isusa Krista, veličajući Tvoj moćni zagovor. Amen.

Također slavimo i blagdan svetog Petra i Pavla;dvojice velikana kršćanstva i dvojice najvećih apostola koji su  položili svoje živote za Krista i svoju vjeru.
Slavimo i svetkovinu Presvetog Srca Isusova i Bezgrešnog Srca Marijina,usudimo se ugraditi u ova dva Srca sve svoje osobne nakane ali i potrebe i nakane cijele na Domovine,poklonimo im svoje povjerenje,povjerenje cijelog naroda i domovine Hrvatske.

Hodočasnici prolaze našim mjestima,gradovima ,selima već 20-ak dana,izmoljeno je stotine krunica u tim danima za osobne potrebe ali i potrebe cijelog naroda,ovog četvrtka hodočasnici mole krunicu za Domovinu u Ivancu kod Varaždina.

Ivanečki kraj zabilježen je na svim arheološkim kartama svijeta kao jedno od prvih boravišta ljudske vrste. U špiljama Vindiji, Velikoj (Mačkovoj)pečini na Ravnoj gori te Severovom kamenolomu kraj Vuglovca očuvali su se nalazi iz najstarijeg razdoblja pretpovijesti čovječanstva. Okolica Ivanca bogato je nalazišta raznih predmeta iz prapovijesti. Povjesničari su potvrdili kako je Ivanec bio sjedište Reda Sv. Ivana Jeruzalemskog, srednjovjekovnog rimokatoličkog viteškog reda često nazivanog ivanovci po kojima je grad i dobio ime. 
 Ovo je tradicionalan kraj radno intenzivne industrije, u smislu drvo prerađivačke, metalo prerađivačke, prerada mesa, proizvodnja obuće, tekstilna industrija.
Od ukupnog broja stanovnika, samo se 137 izjasnilo kao poljoprivredno, što pokazuje na visok stupanj deagrarizacije. Osim procesa deagrarizacije, izraženi su procesi emigracije te negativnog prirodnog prirasta, što zajedno dovodi do depopulacije ovog područja.

Grad Ivanec nalazi se u zapadnom dijelu Varaždinske županije i zauzima južni dio mikroregije nazvane Gornjim porječjem rijeke Bednje. Rasprostire se sjevernim padinama središnjeg dijela Ivanščice, pripadajućim pribrežjem i dijelom doline rijeke Bednje. Od mjesnih čimbenika treba spomenuti reljef, poglavito Ivančicu, najvišu planinu u Hrvatskoj sjeverno od Save. Zaštitnik grada Ivanca je sveti Ivan Krstitelj.

Pridružite se i ovog četvrtka molitvi krunice za Domovinu,zajedničkim snagama uz zagovore svetaca i blaženika pod vodstvom Blažene Djevice Marije osim hodačasničkih nakana molimo i za nove mlade buduće naraštaje koji bi nastavili izgrađivati Lijepu našu ne samo u Varaždinskoj županiji i gradu Ivancu već i u cijeloj Hrvatskoj.

Dubrovnik – župa sv. Petra, Boninovo (kod kipa sv. Petra)Pula – atrij katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije
Rijeka – Trsat – aula Sv. Ivana Pavla II
Senj-katedrala
Split – dvorište crkve Gospe od Zdravlja
Šibenik – crkva Gospe van Grada
Zadar – crkva Gospe od Zdravlja
Zaprešić – kod kipa Sv. Ivana Pavla II
Zagreb – Kamenita vrata
Ivanec

Ukoliko želite u svom mjestu moliti krunicu za Domovinu s nama u zajedništvu svakog četvrtka u 20 sati,javite nam se!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *