Aktualno, Krunica

Krunica za Domovinu-nakana:Hodočasnićke nakane i zahvale za primljene milosti.

„Ja se neprestano molim dragom Bogu da oduzme našem narodu srce kameno, a dadne mu srce koje zna i hoće ljubiti.“   (bl A.Stepinac .)

Mirlović Zagora -krunica 2018.godine

Hodočasnici već 8. tjedan koračaju Domovinom, obilaze manja i veća Marijanska svetišta,posjećuju manja i veća mjesta,sela,gradove.

Svatko od hodočasnika krenuo je s nekom nakanom u srcu,dok mi ,molitelji, na svojim stalnim mjestima pružamo podršku ustrajnom i srčanom molitvom za svakog hodočasnika ,svima koji su bili sudionici,onima koji jesu i onima koji će se još priključiti, jer svi smo dio Domovine koju volimo.

Ovog četvrtka želimo zahvaliti za sve te nakane koje su ponesene na hodočašće,želimo zahvaliti za svakog hodočasnika,za svakog sudionika,spomenuti se svih kušnji koje smo prošli ,svih trpljenja, križeva ,sve to kako bih kroz život u daljnjem periodu lakše nosili i podnosili  trpljenja,križeve i sve što nam je bude stajalo na putu.

Želimo zahvaliti i na svakom blagoslovu koji smo primili, a posebno na onom koji smo donijeli kao hodočasnici i kao molitelji u naše hrvatske domove ,našem hrvatskom narodu.

Pridružite se i ovog četvrtka molitvi krunice za Domovinu u 20 sati,podijelimo radost kroz molitvu za sve što čini našu domovinu cjelovitom .Hodočasnici će ovog četvrtka zastati u Mirlović Zagori,selo u Dalmatinskoj zagori i moliti zajedno s nama.


Dubrovnik – župa sv. Petra, Boninovo (kod kipa sv. Petra)
Mirlović Zagora -Hodočasnićka krunica za Domovinu
Pula – atrij katedrale Uznesenja Blažene Djevice Marije
Rijeka – Trsat – aula Sv. Ivana Pavla II
Senj-katedrala
Split – dvorište crkve Gospe od Zdravlja
Šibenik – crkva Gospe van Grada
Zadar – crkva Gospe od Zdravlja
Zaprešić – kod kipa Sv. Ivana Pavla II
Zagreb – Kamenita vrata

Ovog tjedna je franjevačka  svetkovina Gospa od Anđela ili Porcijunkula,a tog dana prema učenju Crkve, vjernici mogu dobiti potpuni oprost, u vremenu od podne 1. kolovoza do ponoći 2. kolovoza, ali uz uvjet da se, osim pohoda crkvi, osoba skrušeno ispovjedi, pričesti, izmoli Vjerovanje, Očenaš i pomoli se na nakanu Svetog Oca.

3.kolovoza također spominjemo se i hrvatskog blaženika iz Trogira ,Augustina Kažotića,čijem se zagovoru svakog četvrtka preporučamo.

Želite da se i u Vašem mjestu ustrajno moli krunica za Domovinu četvrtkom u 20 sati,javite nam se!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *