Aktualno

Krunica za Domovinu u Krakowu

Hodočasnici na čelu s don Ivicom Pervanom posjetili su poljsko nacionalno svetište Jasna Gora Hodočasnički put Putevima sv. Ivana Pavla II trajao je od 30.03. do 05.04. 2019. Povodom godišnjice smrti pape Ivana Pavla II., 02.04. 2005., hodočastili su u poljski gradić Chenstohova. Pater Pervan je prošle godine na putu od Orašca do Rožata ugostio hodočasnike Zavjetnog hodočašće za Domovinu.

Jasna Gora najpoznatije je poljsko marijansko svetište i jedno je od najposjećenijih u svijetu. Svetište se nalazi na brdu, a predmet štovanja je crna slika Marije u crkvi Rođenja Marijina u pavlinskom samostanu.

Na putu iz Chenstohova do Krakowa hodočasnici su se zaustavili u Wadowice, rodnom mjestu pape Ivana Pavla II, gdje su obišli muzej i rodnu kuću Svetog Oca. Hodočasnici su na svojem putu u Poljsku, 04. travnja posjetili i Krakow gdje su, na inicijativu našeg člana Zorana Jovića, molili Krunicu za Domovinu.

Pogledajte galeriju fotografija s hodočašća.

 

Krunica za Domovinu u Krakowu, 04. travnja 2019.

Krunica za Domovinu u Krakowu, 04. travnja 2019.

 Krunica za Domovinu u Krakowu, 04. travnja 2019.

Pater Mihovil i Marichka, studentica s Instituta sv. Ivana Pavla II koja je prošle godine sudjelovala na zavjetnom hodočašću za Domovinu. 

 

photos by Zoran Jović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *