Aktualno

Likovna radionica za djecu i mlade sa down sindromom

u suradnji sa Udrugom Down i hrvatskim umjetnicima


U subotu 23.11., održana je likovno-umjetnička radionica u organizaciji naše Bratovštine i Udruge za Down sindrom Zagreb, za djecu i mlade sa down sindromom koju su vodili hrvatski umjetnici Šime Puljić, Mata Croata, Zlatko Nežić, Željka Bašlin, Darko Habek, Božidar Škofač i Vladimir Galina.

Djeca i mladi su se okušali u slikarstvu u koje su ih poveli naši umjetnici Šime Puljić i Zlatko Nežić s kojima su kist uz kist naslikali zajednička umjetnička djela. Osim slikanja sudionici su imali priliku koristiti svoje dlanove u svrsi kista pod budnim okom Darka Habeka od kojih su kasnije iscrtavali životinje. Kako oslikati Božićne čestitke naučila nas je profesorica Željka Bašlin. Neki su se okušali u prvim koracima kiparstva pa su uz pomoć glinamola modelirali razne oblike čemu nas je učio profesor i kipar Mate Turić – Mata Croata. Zatim su Vladimir Galina svojim radovima u olovci i Božidar Škofač nanošenjem boje špahtlom oduševili sve okupljene.

Roditelji koji su bili u pratnji imali su priliku opustiti se i razmijeniti iskustva, te se počastiti i upoznati rad Bratovštine. Druženje je imalo edukativni i zabavni karakter, a svi su imali iskustvo doživjeti jedno novo i zanimljivo iskustvo.

Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali, uključujući i našeg Josipa koji je sve obilježio svojim fotoaparatom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *