Aktualno

[Narod.hr] Pokrenut projekt za označavanje rute 1700 km Marijanskog zavjeta za Domovinu

12. prosinca 2017.

Marijanski zavjet za Domovinu projekt je istoimene Bratovštine, koja je treću godinu zaredom organizirala zavjetno hodočašće kroz Marijanska svetišta dugo više od 1700 km. Kako bi ruta hodočašća postala dostupna svima koji tim putem žele proći na svoju nakanu i svrhu tijekom cijele godine, pokrenuta je velika svjetska crowdfunding kampanja s ciljem prikupljanja sredstava za označavanje rute. Tako bi i Hrvatska dobila svoju dugoočekivanu verziju poznatog španjolskog „Camina“ kojim već godinama prolaze na deseci tisuća hodočasnika, a doprinos tome može dati svatko.

Na ovaj put već se odvažilo više od 2000 sudionika koji su dionicama puta prolazili kroz prirodne ljepote, turističku i kulturnu ponudu Hrvatske. Smisao puta individualan je za svakog hodočasnika, među kojima se ističu oni kojima je cilj kroz tjelesnu aktivnost, duhovni sadržaj i zajedništvo proći put iskupljenja, rehabilitacije, pronalaska smisla, čišćenja, zavjeta, obećanja i upoznati sebe i svoju Domovinu.

S ciljem da ovo hodočašće postane dostupno, poznato i javno kako hrvatskim hodočasnicima, tako i onima iz cijelog svijeta, 12.prosinca 2017. pokrenuta je javna kampanja prikupljanja sredstava za označavanje rute hodočašća i to na dva načina: putem crowdfunding platforme dostupne u cijelom svijetu na sljedećem linku ili uplate na račun Bratovštine kao donaciju „Za označavanje Zavjetnog hodočašća“.

U današnjem svijetu, u kojem nas puno toga ometa i izaziva stres, hodočašće pješice predstavlja poseban način postizanja unutarnjeg mira, boljeg upoznavanja sebe i drugih te promišljanja o smislu života, odlukama i ciljevima.

Više o Marijanskom zavjetnom hodočašću možete vidjeti u dokumentarnom filmu u nastavku:

 

Izvor: narod.hr

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *