Hodočašće

Priključna ruta Gunja – Vukovar

Priključna ruta iz Gunje do Vukovar krenula je 7.6.2019. dan prije glavne rute jer je ta ruta do Vukovara duža.

Prvi dan smo organizirano krenuli do Komletinaca. Na putu se nam se oko Vrbanje priključili i članovi mladeži, za koje se nadamo da će se ubuduće još više angažirati oko hodočašća Marijanski zavjet za Domovinu i tako pomoći da ova ruta još bolje zaživi.

Mladi su došli svim srcem, ali su sutra imali krizmu, pa su se idući dan pridružili drugi mladi. Kod kapelice u Komletincima u spačvanskoj šumi hodočasnike su dočekali branitelji i gradonačelnik Grada Otoka. Kapelica je izgrađena u spomen stradalom branitelju upravo na mjestu na kojem su nastradali, a kip posvećen Srcu Isusovu za kapelicu je izradio preživjeli kolega poginulog branitelja. HVIDRA Otok organizirala je i pripremila čobanac za večeru.


2. DAN: Komletinci – Lovas

Drugi dan u hod je krenulo 12 hodočasnika. Onima koji su dan prije pješačili pridružili su se mladi, koji su hodali do Ilače, najistočnijeg Marijanskog svetišta Gospe na Vodici – Gospe Ilačke tzv. hrvatskog Lurda.

U svetištu Gospe Ilače su se pomolili, a zatim krenuli dalje prema Tovarniku. U Lovasu ih je dočekao župnik koji je oranizirao i smještaj, na čemu mu zahvaljujemo.


3. dan: LOVAS – VUKOVAR

Iz Lovasa su nakon jutarnje mise u 8.30h, Nakon blagoslova koji su hodočanici dobili od župnika Marina Putilina, krenuli su preko Sotina do Vukovara.

u Sotinu i na groblju u Vukovaru hodočasnici su se pomolili i zapalili svijeće za poginule branitelje.

U nedjelju 9.6.2019. spolijili su se s glavnom rutom, na mostu u centru grada. Pomolili su se zajednički kod bijelog križa kraj Dunava, a zatim rutu završili u franjevačkoj crkvi Sv. Filipa i Jakova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *