Aktualno, Hodočašće

Priključna ruta iz podravskog svetišta Molve pridružila se glavnoj ruti u Reki 24.6.

Na blagdan Sv Ivana Krstitelja hodočasnici Marijanskog zavjeta za Domovinu hodočastili su na 2 rute – glavnoj ruti od Križevaca do Reke, te po prvi puta na priključnoj ruti iz podrsvskog Marijanskog svetišta Molve u srcu Podravine do Reke, gdje su se spojile priključne rute.

RUTA MOLVE – REKA

Dan smo započeli sv. Misom u 7h koju je u poznatom Marijanskom svetištu Gospe Molvarske predvodio ravnatelj svetišta o. Zdravko Tuba, koji je i inicirao i organzirao ovu priključnu rutu, na čemu mu od srca zahvaljujemo. Nakon sv. Mise krenuli smo prema Reki. Okupilo se mnoštvo ljudi, skoro 30 hodočasnika koji su s nestrpljenjem iščekivali ovu rutu koja je danas po prvi puta krenula iz Molvi i tako povezala i ovo Marijansko svetište u rutu koja obilazi Marijanska svetišta diljem naše Domovine.

Na putu prema Reki, prolazili smo i dio puta kroz poljski put, i tako skratili rutu.

Na ovoj ruti najviše koraka napravio je najmlađi današnji hodočasnik, 7-godišnji Lovro, koji je već nekoliko dana uzbuđeno iščekivao polazak rute iz Molvi, te je odvažno krenuo i hodao, uz svoje roditelje i sestre, na ovoj ruti. Zaista jako lijep primjer mnogima, pa i puno većima od njega.

Prošavši preko Koprivničkih Brega, stigli smo do Koprivnice, gdje su nas srdačno dočekali s okrjepom u župi bl. Alojzija Stepinca, na čemu zahvaljujemo župniku i župljanima.

Nastavili smo put kroz Koprivnicu, te stigli u Reku, gdje smo se spojili s glavnom rutom, koja je stigla iz Križevaca.

GLAVNA RUTA KRIŽEVCI – REKA

Hodočasnici su na glavnoj ruti dan započeli misom koju je predvodio župnik u župi Sv. Ane u Križevcima. Nakon mise, krenuli su preko mjesta Majurec, Carevdar, Sokolovac prema odredištu današnjeg dana, Reki kod Koprivnice, gdje im se pridružila priključna ruta.

U Reki nas je dočekao župnik vlč. Mario Križanac, te nam ispričao o župi. Zajednički smo se pomolili i fotografijom ovjekovječili susret dviju ruta kod Župe Presvetog Trojstva u Reki, tj. kod završne postaje nedavno napravljenog prekrasnog križnog puta u dvorištu crkve. Nakon toga, uslijedio je ručak koji su nam pripremili župljani župe na čelu s župnikom u Reki, na čemu im od srca zahvaljujemo.

Stigli smo u Reku, u kojoj su se spojile 2 rute te sutra, 25.6.2019. na Dan državnosti, u zajedništvu nastavljamo prema Ludbregu. Spojit ćšemo 2 župe istog imena – Župe Presvetog Trojstva – krećemo iz Reke te stižemo u istoimenu župu u Ludbregu, gdje je i svetište Krvi Kristove. Pridružite nam se.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *