Aktualno

Zašto duhovna obnova?

„Ova će čudesa pratiti one koji budu vjerovali: pomoću mog imena izgonit će zle duhove; govorit će novim jezicima; zmije će uzimati rukama; ako popiju što smrtonosno, neće im nauditi; na bolesnike stavljat će ruke, i oni će ozdravljati!“ (Mk 16,17- 18)

Duhovna obnova proces je unutarnje promjene vjernika u Duhu Svetomu, pod vodstvom svećenika. Obnova u molitvenom i sakramentalnom životu ono je što Crkva potiče i preporuča svim vjernicima. Predajući u potpunosti svoj život Gospodinu u nama se otvara prostor za milost Duha Svetoga i Božji blagoslov.

Bratovština Marijanski Zavjet za Domovinu, u skladu sa svojom misijom i vizijom te ciljevima osnivanja u dugoročnoj strategiji planirala je i organiziranje duhovnih obnova, a ovo je prva od njih.

Duhovno osnažen i cjelovit čovjek svoju duhovnu snagu očituje ponajprije tako što prepoznaje vlastito dostojanstvo koje je, svim nedaćama i životnim dramama unatoč, uvijek netaknuto. Na tom temelju postajemo kadri povjerovati u to da smo ljubljena bića Božja, kroz što i sami pronalazimo snagu za ljubav prema drugima.

Prepoznamo li vlastito dostojanstvo, u nama se budi samopoštovanje, koje nas snažno motivira da odbacimo sve neurednosti kao nešto što nas nije dostojno. Tako osnaženi i u vjeri ukorijenjeni, pronalazimo u sebi snagu za drugačiji, cjelovitiji i primjereniji, na kršćanskoj ljubavi utemeljen odnos prema svojoj sredini i Domovini u cjelini.

Na prvu Domovinsku duhovnu obnovu koja će se održati u Međugorju od 2. – 5. travnja 2020. mogu se prijaviti svi zainteresirani na linku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *